Wyroby masarskie (lewe) z piwnicy spod Rybna

2014-11-13 13:35:17(ost. akt: 2014-11-13 13:39:36)

Autor zdjęcia: archiwum policji

Mieszkaniec gminy Rybno w zaciszu domowym wyrabiał, bez wymaganych zezwoleń, wędliny dla prywatnych klientów. W ten sposób dorabiał sobie po godzinach.
Jak się bowiem okazało, na co dzień ten mężczyzna zajmuje się wyrobem produktów wędliniarskich w jednym z działdowskich hipermarketów.

Informacja o nielegalnej produkcji wędlin i wyrobów masarskich wpłynęła do policji z Inspektoratu Weterynarii w Działdowie. Interweniowali funkcjonariusze z Lidzbarka. W środę 12 listopada przeszukali posesję podejrzanego (35-letniego mieszkańca gminy Rybno). I w pomieszczeniach piwnicznych znaleźli specjalistyczny sprzęt, zamontowany i przygotowany do produkcji wyrobów wędliniarskich.

- Właściciel, Przemysław K., przyznał, że od trzech lat dorabia sobie, świadcząc usługi masarskie. Funkcjonariusze ustalili, że nie ma on wymaganych prawem zezwoleń. Za co teraz odpowie przed sądem - informuje działdowska komenda policji.

Według ustaleń policjantów, lewy masarz, za zrealizowaną usługę wyrobu wędlin z gotowych tusz i półtusz, pobierał opłatę 170-180 zł.

ako
dzialdowo@gazetaolsztynska.pl


Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając na http://dzialdowo.wm.plw ramkę "ZAŁÓŻ PROFIL ", która znajduje się w prawym, górnym rogu strony. Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij tutajProblem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie: Igor Hrywna






Komentarze (21) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.

Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych

Zaloguj się lub wejdź przez FB

  1. Chamstwo #1544375 | 37.128.*.* 13 lis 2014 13:46

    Człowiek dorabiał sobie do pensji. Ale hydra nie dała mu godniej żyć.

    Ocena komentarza: warty uwagi (11) odpowiedz na ten komentarz

  2. I to sukces policji #1544380 | 88.156.*.* 13 lis 2014 13:49

    czy kompromitacja? Przynajmniej to były 100% wędliny, a nie to co w sklepach sprzedają. 1/3 mięsa, a reszta, to wypełniacze i spulchniacze... Ja lubię swojskie żarełko

    Ocena komentarza: warty uwagi (11) odpowiedz na ten komentarz

  3. SPOŁECZNIAK #1544392 | 89.71.*.* 13 lis 2014 13:57

    TAK JEST! DO PAKI RAZEM Z ĆPUNAMI POSIADAJĄCYMI 0,5 g MARYCHUNAEN!!!!!

    odpowiedz na ten komentarz pokaż odpowiedzi (3)

    1. igr #1544456 | 79.191.*.* 13 lis 2014 14:37

      Chore czym się chwalą nieudacznicy

      Ocena komentarza: warty uwagi (4) odpowiedz na ten komentarz

    2. smakosz #1544489 | 95.130.*.* 13 lis 2014 14:57

      nie zdziwiłoby mnie gdyby się okazało, że do sanepidu doniósł ten co na rowerze jeździ, bo ten "lewy" masarz robi o niebo lepsze wędliny

      Ocena komentarza: warty uwagi (3) odpowiedz na ten komentarz

    Pokaż wszystkie komentarze (21)
    2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5